Selasa, 25 Januari 2011

minggu lepas aku gie langkawi...

Wah memang best kalau dapat bercuti ,tapi kalau dah terlalu lame sangat cuti tu pon borring gak...
minggu lepas aku bercuti di langkawi, menaiki pesawat air asia dari lcct terus ke airport langkawi....
aku pergi bersama keluarga laaaa ... semua sekali 7 dewasa dan 2 budak2. tiket nye pon murah je , amek mase air asia wat promosi awal tahun lepas.... satu keluarga semuanye baru je RM 28+.++...... murah kan kereta aku amek kat pekan rabu . kereta avanza 5hari . semua baru RM500 , penginapan plak kat encik roslan , homestay taman nilam...5 hari gak baru RM 500 dekat dengan pekan kuah lah tapi 8 km gak la nak ke sane....

kat langkawi semua tempat aku gie....sebab kereta aku yg punya hari tu. jd mane aku rase nak pergi semua aku redah ....nak di katekan satu pulau aku gie.... kat sane memang banyak burung terkukur....rasa kalau aku bawak pikat aku memang dapat tapau nye la...berekor2 la rasenye....
tapi apekan daya pikat kesayangan aku terpaksa jaga rumah daaa. tempat paling banyak kat tanjung rhu, memang pantai tu penuh ngan burung terkukur laaa. geram je aku rase.... lagi aku gie naik boat pergi keliling pulau sampai aku rase malas plak rasenye nak turun boat...

ape pon pekan kuah gak la yg paling best....mcm2 barang aku bawak balik dari pekan kuah tu.... nak di kate kan separuh barang yg aku beli semuanye kat sane.... kalau minyak gamat pulak aku beli kat nusantara minyak gamat. terpat yg aku rase paling pemeees gak lah kat langkawi tu...sebab kedai dia betul2 kat tepi jalan ,jalan padang maksirat tuuu..

ade gak aku gie kat tempat yg patut di kunjungi ia itu kek markam mahsuri laaaaa. sana pon ok gak .
kalau selain pekan kuah ,aku ade gie kat beras terbakar .tapi memang boring sebab tak jumpe pon berasnya....mcm takde ape je... tempat pon rumah org . cuma yg menarik nye kedai2 yg berdekatan dgnnye... paling banyak aku borong area tu ape erk???? haaa kain pelekat la .... cantik2 ....kat situ gak aku kenal din polo ...die tokey kain pelekat kat situ....

lain 2 tempat gue tengkorak, pantai cenang, baflowfarm dan banyak lagi yg tak dapat aku terangkan.....
cuma yg aku tak jumpe rakan2 radio amature je... tah laaa tak nampak pon rakan2 kat sane.... cume mase kat tanjung rhu tu aku ade jumpe rumah yg ade antena gazden je tp orgnye aku tak jumpe....hehehehe...

ok la tu je laaa yg boleh aku kongsikan.....
kalau nak tahu lebih jelas mai laaa eyeball ngan aku kek semenyih nie..nanti leh cerita pepanjang...hehehe... ape pon 73....

0 Ulasan:

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

Pautan pada catatan ini:

Buat Pautan

<< Laman utama